Schrijf ons.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

Jan Stehouwer is ironmanager.
Tijdens mijn jarenlange voetbal carriere op bescheiden nivo had ik altijd al grote belangstelling voor duursporten. In winter- en zomerstop fietste, liep en zwom ik veel. Op het moment dat ik in triathlon meer lol kreeg dan in voetbal heb ik de definitieve overstap gemaakt. Ik werd lid bij een zwemvereniging, de Haaien in Leusden, en leerde daar  wat echt zwemmen was. Hoewel mijn triathlon debuut al in juni 1990 was, noem ik triathlon sinds 1998 'mijn sport'. Waarbij ik me dan vooral uitleefde op de kwart en Olympic distance. Heel lang heb ik de hele als gekken werk gezien.

De kortere afstanden bieden eindeloze mogelijkheden om van sporten een "way of live" te maken. Snelheid en uithoudingsvermogen moeten worden getraind voor drie sporten. Geweldig, eindeloos.

Uiteindelijk ben ik ook ik gevallen voor de charme van de hele. De ultieme uitdaging in de triathlonsport die je een keer gedaan moet hebben. Inmiddels zijn de halve en cross triathlons helemaal mijn ding. Xterra triathlons zijn sensationeel spectaculair! Goed te doen qua trainingsarbeid in de balans van werk, gezin en sport.

 

Het genieten van en in de natuur heeft me als vanzelf de trailrunning wereld in getrokken. Wat begon met -schoentjes aan; het bos in- heeft inmiddels geleid tot het organiseren van de trailrunweek in de Franse Ecrins sinds 2014.

Deze passie heeft tot nu toe geleid tot meer dan 100 triathlons over alle afstanden die de triathlon kent. Waaronder twee Ironman long distance triathlons (Zürich 2008 en Almere 2009).